В ход е ремонтът на северното платно на „Цариградско шосе“

„Пътища Пловдив“ стартира в началото на март ремонтът на северното платно на бул. Цариградско шосе от надлез „Скобелева майка“ до кръстовището с бул. „Освобождение“. Ремонтът включва подмяна на пътната настилка и цялостно преасфалтиране.

В момента текат дейности по подготовка на платното за следващия етап след фрезоване на старата настилка, а след подаване на план от общината ще бъдат направени т. нар. „дълбоки кръпки“ и ще бъдат подменени частично бордюрите. Последния етап е полагането на биндер и асфалт, през който период от време ще се наложи временната промяна на движението, като колите ще се движат по обходен път през квартала.

Съвместно с общината е направен план за промяна на движението, който максимално да улесни гражданите в периода на ремонта. Северното платно ще бъде затворено за асфалтиране на части – отсечките се определят от-до кръстовище. Всяка отсечка ще бъде затворена за до 3 дни.

Гражданите ще бъдат осведомени за тези промени своевременно от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

При подходящи климатични условия, северното платно трябва да е окончателно готово преди Великден.

В активна фаза са и строително-монтажни работи по реконструкцията на надлез „Скобелева майка“ и подпорните стени към него. Срокът, до който трябва да  приключи целият проект за надлеза е есента на 2015 г.

През 2014 г. „Пътища Пловдив“ осъществи цялостната реконструкция на южното платно.

Северното платно на „Цариградско шосе“ готово до Великден