Десетото издание на One Dance Week стартира отново с подкрепата на Пътища Пловдив

За трета поредна година Пътища Пловдив подкрепя като основен партньор провеждането на единствения по рода си фестивал One Dance Week, организиран от Фондация ЕДНО за Култура и Изкуства.
Юбилейното издание на фестивала започва на 23 септември с „Дует за човек и робот“

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс навършва 10 години през 2017 г. и от 23 септември до 15 октомври в Пловдив ще празнува своя юбилей с изключително силна селекция от танцови спектакли. Тази есен ONE DANCE WEEK ще свърже различните култури по света чрез танцовото изкуство. Ще рисува лицето на съвременната цивилизация на сцената, поставяйки общи проблеми, тревоги и страсти, които не признават граници. Ще докаже, че съвременните изпълнителски изкуства са нещо повече от сетивен провокатор и красива среща между артисти и зрители.

Тазгодишната селекция има мисията да „оцвети“ умовете на зрителите. Фестивалът ще „говори“ за приемането на различността, за любов, революции, тайни и зависимост от технологиите.

По време на десетото си издание ONE DANCE WEEK ще отведе зрителите надалеч към непознати континенти, истории, традиции и естетики. Ще представи планетата ни в нейните политически, географски, социални, етнически и религиозни сегрегации и ще съгради ново земно кълбо, в което единството е осъзнато приключение. Ще говори чрез танц, защото той достига там, където думите не могат.

Фестивалът дебютира през 2008 г. под името Sofia Dance Week с мисията да запознае българската публика със съвременното танцово изкуство. Следвайки европейските политики за децентрализация на културния живот, екипът на фестивала предприема смелата и вдъхновяваща стъпка встрани от центъра, за да подкрепи кандидатурата на Пловдив за културна столица на Европа 2019.