„ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ ПАРТНИРА НА 15-ОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ONE DANCE WEEK

На 19 май, в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив стартира международният фестивал за съвременен танц ONE DANCE WEEK. Като част от юбилейното издание на фестивала публиката ще види впечатляващи продукции от България, Белгия, Италия, Португалия, Северна Ирландия, Гърция, Испания и Франция.

 

ONE DANCE WEEK е събитие, което утвърди Пловдив като незаобиколима локация на международната карта на съвременния танц и пърформанс. „Европейски пътища“ е дългогодишен партньор на ONE DANCE WEEK. Щастливи сме да подкрепим и 15-тото юбилейно издание на фестивала, който ще зарадва публиката с нови уникални спектакли на знакови артисти и ще затвърди широките европейски и световни пътища пред танцовата сцена в региона.” – сподели Маргарита Попиванова, изпълнителен директор на „Европейски пътища“ – дългогодишен партньор на ONE DANCE WEEK.

 

Фестивалът за съвременен танц ще продължи от 19 май до 2 юни.

Откриването ще бъде дадено от ирландската сензация Уна Дохърти и новият й спектакъл NAVY BLUE. На 20 май ще бъде представен спектакълът SIMPLE на Айелен Паролин (Белгия), а на 21 май предстои световната премиера на МЪРТВИ ДУШИ от Гергана Димитрова (36 Маймуни).

На 24 май фестивалът представя солото BEST REGARDS на Марко Д’Агостин (Италия), на 26 май португалският хореограф Марко да Силва Ферейра ще се завърне в Пловдив с новата си творба C A R C A Ç A, ко-продукция на Big Pulse Dance Alliance и ОNE DANCE WEEK. На 27 май в Дом на културата “Борис Христов” ще се състои световната премиера на новия спектакъл на френския хореограф Клер Дюран-Друен – НЕОБИЧАЙНО СЕМЕЙСТВО. На 27 и 28 май на открито пред Дом на културата “Борис Христов” испанският колектив LAIMPERFECTA ще представи спектакъла си ПОТ ФОЛК с вход свободен. На 28 май в Пловдив е българската премиера на СИЛАТА (на) СЛАБОСТТА от Мухамед Тукабри (Белгия), а на 2 юни – фестивалът се закрива с култовия спектакъл MOS на изгряващия гръцки хореограф Йоанна Параскевопулу.

 

Пълната програма на ONE DANCE WEEK 2023 – тук.

Билети – тук.

И тази година ONE DANCE WEEK дава свободен достъп за граждани на Украйна – за да заявите своя билет, пишете на hello@onedanceweek.com.

 

*****

 

ONE DANCE WEEK 2023 се реализира с подкрепата на Министерство на културата и е част от програма “Наследство” на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. С подкрепата на „Европейски пътища“ и Община Пловдив.

 

www.onedanceweek.com