„ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ С ПРИЗ ОТ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Един от лидерите в пътно-строителния бранш – компанията „Европейски пътища“ – е сред тазгодишните призьори в класацията на Камарата на строителите в България. Наградата на „Европейски път“ е за постигнати добри резултати в изпълнението на строежи от транспортната инфраструктура.

 

Наградите на Камарата на строителите в България се присъждат всяка година на базата на анализ от редица обективни показатели, сред които нетни приходи от продажби; дълготрайни материални актив и средносписъчен персонал.

 

„Европейски пътища“ е компанията, която през изминалата година бе ангажирана с ремонта на ключови пътища в област Пловдив. Също така тя е сред водещите компании в консорциума, който изгражда един от най-сложните участъци – Лот 2 – от високоскоростния път Мездра-Ботевград. Проектът включва множество взривявания, над 1 500 000 м3 изкоп на земна и скална маса, изграждането на седем мостови съоръжения, два тунела и три пътни възела на две нива.

 

От името на „Европейски пътища“ изпълнителният директор Маргарита Попиванова благодари за наградата и каза: „Прекрасно е да си най-добър сред по-добрите! Но това щеше са ни радва много повече, ако можехме да покажем пълния си потенциал. И все пак, днес празнуваме нашата професия. Празнуваме нашия опит, професионализъм, компетентност и отговорност да градим за хората и за бъдещите поколения!“