Надлез „Скобелева майка“ бе отворен за движение предсрочно

Днес беше официално отворен за движение обновеният пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив.

Лентата на реконструирания обект прерязаха кметът на Пловдив Иван Тотев и изпълнителният директор на „Пътища Пловдив“ АД – Маргарита Попиванова.

В рамките на проекта за ремонт на съоръжението с дължина 137 м., беше подменена настилката на двете платна за движение, всяка по 7,5 м. Беше изграден външен тротоар, положен е нов усилващ пласт армиран бетон и са монтирани специални антисеизмични буфери, парапети и еластична ограда. Изцяло е подменено и уличното осветление.

Този обект е част от вече завършения проект, включващ преасфалтиране и реконструкция на „Цариградско шосе” в отсечката от надлез „Скобелева майка” до кръстовището с бул.”Освобождение”, изграждане на лента за ляв завой в посока „Тракия” в северното платно на „Цариградско шосе” и ремонт на надлеза.

На откриването на съоръжението Маргарита Попиванова заяви: „Удовлетворена съм не само, защото успяхме да завършим ремонта на този възлов за Пловдив надлез предсрочно, но и защото предаваме на града перфектно съоръжение, изпълнено по всички европейски стандарти за строителство. Искам да пожелая на всички жители и гости на града безаварийно използване на новата инфраструктура“.