Пътища Пловдив подкрепя джаз фестивала „Камерна сцена Пловдив“

С „Малко театрален концерт“ се откри четвъртият сезон на проекта

С концерт-спектакъл на творческия тандем Мая Новоселска – Антони Дончев на 28 март в Първо студио на Радио Пловдив се откри четвъртият сезон на „Камерна сцена Пловдив“.  В този „Малко театрален концерт“ Мая и Антони изпълниха свои любими джазови теми по начин, комбиниращ в себе си на пръв поглед несъвместими реалности.

Мая пя с родопски диалект в ритъма на бразилска самба, използва преведени от португалски текстове на песните, които звучат като поезия, изпълнява родопски мотиви в бразилски ритми.  Актрисата пя, игра, рецитира, смесвайки музика, слово и танц от различни култури, обединени в оригинални джазови импровизации.

Концертът бе част от пролетния, четвърти поред, сезон на проекта „Камерна сцена Пловдив“, чийто автор е Петър Салчев. Събитието се съфинансира от Община Пловдив и подкрепата на „Пътища Пловдив“ АД.

Следващите два концерта са на Джаз формацията The Golden Project, които представят дебютния си албум „SEVEN SENSE“ и на 15 май – концерт на Мичо Димитров – концерт-майстор на Филхармоничния оркестър на Амстердамска опера, съвместно със струнен квартет от симфоничния оркестър на Опера Пловдив.