„Пътища Пловдив“ приключи с ремонта на първокласния път от Пазарджик до АМ „Тракия“

„Пътища Пловдив” АД  приключи работата по превантивния ремонт на пътен участък от Път II-37 АМ „Тракия”-Пазарджик” с възложител Агенция Пътна Инфраструктура-Областно пътно управление Пазарджик.

Основната цел на проекта беше да се приведе състоянието на пътната настилка в съответствие с изискванията за комфортност и безопасност, както и да се подобри организацията  на движение.

Ремонтираната отсечка е с дължина 6 км и обхваща участък от АМ Тракия до северния вход на Пазарджик. Стойността на проекта е над 2 млн. лв. и е изпълнен в периода Октомври-Декември 2014 г.

В дейностите по изпълнение бяха включени фрезоване на съществуващата асфалтобетонова настилка, полагане на асфалтобетон /биндер/ за профилиране и изравняване на настилката, полагане на плътен асфалтобетон за преминаване тежкотоварни коли, както и направа на хоризонтална маркировка.

 

„Пътища Пловдив“ продължава и изпълнението на обект „Скобелева майка“ в Пловдив.

В момента тече основният ремонт на надлеза и подпорните стени към него. Разрушават се старите конзоли и се готви арматура за новата пътна плоча, почиства се изолацията на съществуващата плоча.

До есента трябва да е готово и северното платно на бул. „Цариградско шосе“ от надлез „Скобелева майка“ до кръстовището с бул. „Освобождение“. Обектът включва ремонт, преасфалтиране и нова маркировка. След получаване на проекта от общината, компанията ще стартира и работата по изграждане на трета лента за ляв завой към бул. Освобождение.

 

Чисто нов първокласен път от Пазарджик до АМ „Тракия“