Пътища Пловдив стартира ремонт на голяма част от инфраструктурата в града

На 12 юли беше направена първа копка на един от проектите за подобряване на градската среда в Пловдив с изпълнител „Пътища Пловдив“.
Церемонията бе с участието на кмета на Пловдив Иван Тотев и изпълнителния директор на компанията Маргарита Попиванова.
Активностите по проекта включват – рехабилитация и реконструкция на тротоари по бул. „6-ти септември“ в участъка от бул. „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Източен“, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, озеленяване и благоустрояване на прилежащите му зелени площи. Това включва Първа градска част – север и улиците: ул. „Асен Златаров“, ул. “Хеброс“, ул. „Панайот Пипков“, ул. „Калофер“, ул. „Хъшовска“, ул. „Артилерийска“, ул. „Никола Сапунов“, ул. „Весела“, ул. „Тополница“, ул. “Ламартин“, ул. „Лютиче“. В работата е включено и благоустрояване, озеленяване, рехабилитация и социализация на междублоковите пространства, както и изграждане на детски и спортни площадки.
По думите на Иван Тотев приоритет за общината е да осигури места за паркиране за жителите и гостите на града.
Маргарита Попиванова заяви, че с изпълнението на проекта ще се постигне подобряване на жизнената среда и постигане на качествени условия за живеене и отдих в Пловдив, не само за жителите му, но и за многобройните гости на града – културна столица на Европа 2019. Тя добави: „Съзнаваме, че ремонтите в градската част са винаги чувствителна тема за жителите на града, но мисля че с взаимно разбиране и толерантност ще сме доволни от резултата след 4 месеца”.

Договорът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, чрез Европейския фонд за регионално развитие и е част от проекта „Подобряване на градската среда в община Пловдив“.