„ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ СЪДИ ЗА НЕИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ АКТИВИСТА НА ИК „СТОП НА КАРИЕРАТА” В БЕЛАЩИЦА ПАВЕЛ ГИМИШЕВ

„Европейски пътища“ завежда искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста на Инициативния комитет (ИК) „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев.

На 3 февруари тази година изтече Договорът за концесията на кариерата „Белащица- Юг“ и от тогава компанията „Европейски пътища“ не добива никакъв инертен материал от находището, докато концесията не бъде подновена. В близост до находището фирмата е собственик на имот, който се използва като производствена база. Там е разположена трошачно-сортировъчна машина за преработка на различни видове фракции, които компанията използва за ремонтите на редица пътно-строителни обекти от национално и местно значение. Оттам се извозват преработени материали, добити в рамките на концесията, към възлови ремонти на пътната мрежа, включително такива в област Пловдив като ремонтите на Кукленско шосе, на Околовръстното шосе, на пътя за Хасково, на направлението Плодовитово – Първомай – Асеновград и др.

Благодарение на отговорната работа през летните месеци на екипите на „Европейски пътища“ хората и бизнесът в област Пловдив посрещат зимата с обновена пътна инфраструктура и с качествено ремонтирани, сигурни и удобни пътища.

На този фон в множество свои публични и медийни изяви, както и с изказвания и внушения в социалните мрежи активистът на Инициативния комитет „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев не спира да твърди, че въпреки изтеклата концесия, „Европейски пътища“ добива материал в кариерата, което категорично не отговаря на истината.

Чрез тези свои действия Павел Гимишев злепоставя компанията, нанася й вреди и манипулират обществото.

„Европейски пътища“ е сред най-големите пътно-строителни компании в България с дългогодишни традиции и с имидж на надежден партньор на държавата, бизнеса и гражданите. Тя е сред сериозните работодатели в региона и е ангажирана с редица местни каузи, които подпомагат развитието на средата и подобряват качеството на живот в област Пловдив. Хората в региона  на Пловдив и Пазарджик ще разчитат на нея и за зимното почистване на републиканската пътна мрежа в следващите месеци.

Затова компанията предприема съответните законови мерки в защита на доброто си име и репутация си в обществото.