ONE ARCHITECTURE WEEK и Пътища Пловдив в търсене на идеи за „ПРИ-ОБЩЕНА РЕКА“

ONE ARCHITECTURE WEEK, международният фестивал за съвременна архитектура и градска среда, съвместно с Пътища Пловдив обявиха през април отворена покана за идеи, които да допринесат за приобщаването на река Марица към Пловдив, неговите жители и гости.

Проектът търси добри идеи за намеса в и около реката по темата на фестивала тази година – “ПРИ-ОБЩЕНА РЕКА” .

ONE ARCHITECTURE WEEK ще съдейства за реализацията на идеята, която получи най-много гласове. Реализираната идея ще бъде представена по време на  фестивала, който ще се проведе между 18 и 27 септември тази година в Пловдив.

С темата си “ПРИ-ОБЩЕНА РЕКА”, ONE ARCHITECTURE WEEK търси възможните отговори на въпроса каква е ролята на реката в съвременния град. Фестивалът ще покаже български и чуждестранни примери за ползване на реките, ще предостави сцена за изява на местни и международни специалисти и ще провокира дискусия по темата с изложби и намеси, в които реката е централна тема.

Бяха получени шест предложения, които след крайния срок бяха доразвити от техните автори, в сътрудничество с екипа на ONE ARCHITECTURE WEEK. Между 18 юни и 15 юли всеки, който има желание, има възможност да избере своя фаворит сред представените проекти. Предложението събрало най-много гласове ще бъде реализирано. Можете да гласувате на Ядрото в Капана (Пловдив) или он-лайн на адрес: http://edno.bg/one-architecture-week-2015/namesi/1577. Най-популярната идея ще бъде реализирана в края на лятото и ще бъде представена по време на ONE ARCHITECTURE WEEK 2015, 18-27 септември.